• espa


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΔΑΛΗΣ

ioannis-mandalis-cv

Ο κ. Ιωάννης Μάνδαλης είναι Διευθύνων Μέτοχος (Managing Partner) και Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της ΔΙΟΙΚΕΙΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε.

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία άνω των 20 ετών στην παροχή λογιστικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, καλύπτοντας πληθώρα οικονομικών, φοροτεχνικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων, με εξειδίκευση στην φορολογία επιχειρήσεων, εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας, σε ζητήματα Φ. Π. Α. και παρακρατούμενων φόρων, σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής ασφάλισης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Βασικές αρχές της ζωής του, τις οποίες προσπαθεί να εφαρμόζει καθημερινά, είναι:

  • Δίκαιο και Πρέπον.
  • Παν μέτρον άριστον.
  • “Timendi causa est nescire” (Η αιτία του φόβου είναι η άγνοια).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1993 σε γνωστό λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο του Πειραιά. Το 1996 ανοίγει δικό του λογιστικό γραφείο στο Παλ. Φάληρο. Το 1997 η έδρα του λογιστικού γραφείου μεταφέρεται, σε ιδιόκτητο γραφείο, στο κέντρο των Αθηνών. Στα τέλη του ίδιου χρόνου, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες μεγάλου αριθμού αιτούντων, οι δραστηριότητές του επεκτείνονται και στον τομέα των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, παρέχοντας μελετημένα και εξατομικευμένα συμβουλευτικά και υποστηρικτικά πακέτα υπηρεσιών, με γνώμονα τις ανάγκες και τις δυνατότητες ξεχωριστά καθενός, βασιζόμενος στην υφιστάμενη προσωπική και φιλική σχέση. Η παραπάνω προσωπική αντιμετώπιση καθενός ξεχωριστά, διακατεχόμενη πάντοτε από σεβασμό, διακριτικότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον, υπήρξε βασική φιλοσοφία του, την οποία μεταλαμπάδευσε στους συνεργάτες του και μαζί με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του, αποτέλεσαν τους κύριους λόγους της απήχησης και της καλής του φήμης όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής του στο χώρο.

Από το 2013 είναι συνιδρυτής, μέτοχος και Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της ΔΙΟΙΚΕΙΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε. Η φιλοσοφία του για την ΔΙΟΙΚΕΙΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α. Ε. είναι η άριστη οργάνωση της εταιρείας, ο υψηλός επαγγελματισμός και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετόχων. Εκτιμά ακράδαντα πως η εμπιστοσύνη κερδίζεται μέσα από το «RES NON VERBA» («ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ»), αλλά και από το πράττειν το ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΟΝ. Πιστεύει πως η θετική ματιά στις προκλήσεις, που αναδεικνύονται από την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι στοιχείο που μπορεί να κάνει την εταιρεία να επιδείξει ιδιαίτερη αναπτυξιακή δυναμική και να διακριθεί. Έχει την πεποίθηση πως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και των συντελούμενων αλλαγών, όλοι οι επαγγελματίες θα αναγκασθούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και να αναλογισθούν τι υπηρεσίες ή αγαθά προσφέρουν, σε ποιους και πως. Και εν τέλει όλοι όσοι θέλουν  να έχουν μέλλον σε αυτή την αγορά, υπό τις συνθήκες των τεράστιων αλλαγών, οφείλουν να αναθεωρήσουν – αναπροσαρμόσουν συνήθειες του παρελθόντος και μόνο οφέλη έχουν να αποκομίσουν.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και διαθέτει επίσης εξαιρετική εμπειρία σε θέματα φορολογίας ειδικών κλάδων και επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών (ιατροί, φροντιστήρια, πρακτορεία τυχερών παιγνίων, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κ. λπ.), σε θέματα εργατικών, ακίνητης περιουσίας και ακόμα σε ζητήματα κινδύνων, που πλέον απασχολούν Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, όπως η αδυναμία των Διοικήσεων να ελέγξουν τους εκτελεστικούς βραχίονες των επιχειρήσεών τους, να αντιληφθούν την σημαντικότητα των νέων επερχόμενων μεταβολών, να διαχειρισθούν αποτελεσματικά σοβαρές κρίσεις, κινδύνων προερχόμενων από εξαγορές και επεκτάσεις σε νέες αγορές, κινδύνων που σχετίζονται με το cash flow των επιχειρήσεων καθώς και λοιπών κινδύνων, συμπεριλαμβανόμενου του πολιτικού κινδύνου.

Αρκετά χρόνια τώρα αρθρογραφεί, επιλεγμένα, σε ηλεκτρονικά και παραδοσιακά μέσα, προσφέροντας αφιλοκερδώς με τις γνώσεις και τις απόψεις του στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα.

Είναι μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.


Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Στην ΔΙΟΙΚΕΙΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ πιστεύουμε στην ομαδικότητα και την συνεργασία ανάμεσα στο ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης.  Οι άνθρωποί μας διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο μόρφωσης και κατάρτισης σε θέματα που αφορούν την οικονομία, τη λογιστική, τη φορολογία και το σύγχρονο management.

ioannis-mandalis
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΝΔΑΛΗΣ

ioannis-panoliaskos
Διευθύνων Σύμβουλος

ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΟΛΙΑΣΚΟΣ

charalambos-papachristou
Εντεταλμένος Σύμβουλος

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Καλωσορίσατε στη Διοικείν Επιχειρέιν!

Μετάβαση στο περιεχόμενο